Oznamy

OpenData portál FS

OpenData portál FS

autor Dana Petre -
Počet odpovedí: 0

OpenOpenData portál je ďalšou novinkou finančnej správy, ktorou vysielame signál smerom k verejnosti, že chceme byť otvorení. Portál je dostupný na adrese: https://opendata.financnasprava.sk

Celkovo OpenData portál obsahuje až 144 datasetov v štruktúrovanej forme, ktorá umožňuje ich hromadné strojové spracovanie. Dáta sú rozdelené do 8 tematických kategórií akými sú Finančná správa Výber daní a cla, Výkon správy daní, Výkon správy cla, Nedoplatky, Vymáhanie a exekúcie, Daňová kontrola, Poskytovanie informácií, Byť zdravý je výhra. Z prehľadných grafov sa ľudia budú môcť dozvedieť ako sa darí finančnej správe vyberať dane a clo, získajú jednoduchý prehľad o nedoplatkoch, či exekúciách, ale aj o daňových kontrolách. Taktiež sa budú môcť dozvedieť ako sa vyvíjal počet výhercov a účastníkov v očkovacej prémii.

Na domovskej stránke sa nachádzajú prehľadné odkazy na jednotlivé témy. Údaje z portálu sú k dispozícii pre kohokoľvek zadarmo a používatelia si ich vedia stiahnuť vo viacerých formátoch- PDF,CSV, XLS.


146 slov